Przepis na: Ślimaki w cieście czosnkowym

Przepis na: Ślimaki w cieście czosnkowym

Czerwony kawior ze ślimaka i mus z zielonego groszku i mięty

SKŁADNIKI:

  • 200 g zielonego groszku
  • 10 g świeżej mięty
  • 40 g masła
  • 20 ml śmietany 36%
  • 75 g mąki pszennej
  • 10 g mąki ziemniaczanej
  • 1 jajko
  • 10 g czosnku
  • 30 ślimaków
  • 5 g kawioru ze ślimaka
  • 100 g buraków
  • 250 ml oleju rzepakowego

PRZYGOTOWANIE

  • Z buraków wyciskamy sok, marynujemy w nim kawior przez 15 minut.
  • Groszek gotujemy w osolonej wodzie do miękkości, następnie do wody dodajemy miętę i zaparzamy przez ok. 15 minut.
  • Później miksujemy groszek z masłem i śmietanką. Uzyskany mus przecieramy przez drobne sito.
  • Oba rodzaje mąki mieszamy ze sobą, dodajemy jajko, czosnek, sól i pieprz, i mieszając, wlewamy wodę do uzyskania konsystencji ciasta naleśnikowego.
  • Obtaczamy w nim ślimaki.
  • Następnie smażymy je na głębokim tłuszczu.

Serwujemy gotowe danie. Smacznego!

W naszej Restauracji Kobaltowa na Gości czekają autorskie dania Szefa Kuchni Kornela Winiarskiego, który swoje menu opiera o naturalne składniki przy współpracy z lokalnymi dostawcami. Kobaltowa Restaurant Menu to idealne miejsce na organizację niezapomnianych eventów – urodziny, rocznic, wesel. Zapraszamy!

REZERWUJ ONLINE

Najkorzystniejsza cena

rezerwuj bezpośrednio przez stronę lub skontatuj się z nami

Korzystaj z rabatów

Zapytaj recepcję o rabat w przypadku długiego pobytu lub rezerwacji wielu pokoi 

animals welcome

Join our newsletter and you will receive all the most interesting offers and promotions straight to your inbox

ANY QUESTIONS?

If the website is missing an offer that would meet your expectations, please contact us. We will be pleased to prepare an offer tailored to your needs!

+48 55 26 72 600
+48 690 609 290
hotel@tristan.com.pl
mini-majowka

od 950zł/noc /para