Słoneczny czerwiec zainspirował naszego szefa kuchni Kornela Winiarskiego do stworzenia letnich przysmaków, które połączą tradycyjne składniki ze szczyptą nietypowych przypraw. Szukajcie ich w czerwcowej mini-karcie menu, która jest już dostępna w Restauracji Kobaltowa.
Przystawka:
Skrzydełka Buffalo
skrzydełka z kurczaka w chrupiącej panierce z salsą jabłkową
– 25 pln –
Zupa
Krupnik
Krupnik z kaszy pęczak na żołądkach gęsich, majeranek
– 22 pln –
Danie główne – propozycja 1
T-bone wieprzowy
wieprzowy stek t-bone podany z młodymi ziemniaczkami, szparagami i sosem pieprzowym
– 49 pln –
Danie główne – propozycja 2
Kalafiorowy burger wegetariański
kotlet z kalafiora, ser halloumi, sałata, ogórek konserwowy, pomidor, cebula, sos mango-chili, ketchup, sos czosnkowy a do tego frytki tradycyjne lub frytki z batatów
– 32 pln –
Deser:
Sernik japoński
delikatny sernik japoński z truskawką i kruszonką orzechową
Zapraszamy!
pon-czw 14:00-21:00
pt-nd 14:00-22:00
W naszej Restauracji Kobaltowa na Gości czekają autorskie dania Szefa Kuchni Kornela Winiarskiego, który swoje menu opiera o naturalne składniki przy współpracy z lokalnymi dostawcami. Kobaltowa Restaurant Menu to idealne miejsce na organizację niezapomnianych eventów – urodziny, rocznic, wesel. Zapraszamy!