a feast for the palate inspired by nature ...
TASTE OUR SPECIALTIES
LATO NA TALERZU – SEZONOWE MENU
ŁOSOŚ MARYNOWANY W SOLI MORSKIEJ I CYTRUSACH
filet z łososia / cytrusy / pomidory koktajlowe / majonez koperkowy / śmietana / pistacje / kawior z pstrąga / pieczywo
KREM POMIDOROWY Z MASCARPONE
pomidory / pesto pistacjowo-miętowe / konfitura z czerwonych owoców / chips parmezanowy / pieczywo z pesto
BRIOCHE W 2 WARIANTACH:
z kurczakiem teriyaki
z halibutem w tempurze
udko z kurczaka lub filet z halibuta / orientalna czerwona kapusta / sos sezamowy / marynowany ogórek / rukola / frytki steakhouse lub frytki z batatów
45PLN
KOFTA JAGNIĘCA
pomidory / pesto pistacjowo-miętowe / konfitura z czerwonych owoców / chips parmezanowy / pieczywo z pesto
PIZZA Z KURKAMI I BOBEM
pesto pistacjowo-miętowe / kurki / bób / ricotta / majonez chrzanowy / rukola
Appetizers and salads
HERRING
śledź w oleju koperkowym / placek ziemniaczany / piklowana cebula / mus chrzanowy / kawior z pstrąga
TATAR WOŁOWY
wołowina / pieczywo własnego wypieku / masło smakowe / majonez chrzanowy / smażona pieczarka / ogórek konserwowy z chilli / gorczyca / chipsy ziemniaczane
KREWETKI W SOSIE Z PIECZYWEM CZOSNKOWYM
krewetki / sos buerre blanc / pomidor koktajlowy / szczypiorek / pieczywo
66zł
SAŁATKA W 2 WARIANTACH:
z kurczakiem
z serem feta
z krewetkami w panko
mieszanka sałat / owoce i warzywa sezonowe / sos koperkowo-miętowy / orzechy makadamia / pistacje
49PLN
SOUPS
FISH SOUP
ryby morskie / krewetki / śmietanka / warzywa sezonowe / olej szczypiorkowy
SOUP OF THE DAY
a new item from the chef every day
TRISTAN PIZZA (avg. 30cm)
KULTOWE TRISTAN BURGERY
wołowina / sos autorski / boczek / sałaty / pomidor / ogórek / cebula / mimolette / frytki steakhouse lub frytki z batatów
panierowana pierś kurczaka / sos autorski / sałaty / pomidor / ogórek / cebula / frytki steakhouse lub frytki z batatów
VEGETARIAN BURGER
kotlet z brokuła, kuskusu perłowego i ciecierzycy / sos ziołowy / mozzarella / rukola / pomidor / ogórek / cebula / frytki steakhouse lub frytki z batatów
MAIN COURSE
filet z halibuta / tarta porowa / purée z buraka i czerwonej porzeczki / konfitura z ananasa i kumkwatu / chipsy ziemniaczane
FISH & CHIPS
sea fish / fries / tartar sauce / salad with vinaigrette
BEEF CHEEK
policzek wołowy / puree ziemniaczane / mus morelowy / sos musztardowo- miodowy / smażone pieczarki / piklowany burak
z curry / chipsy z marchewki
CAPTAIN’S FEAST
breaded chicken breast / fries / tartar sauce / salad with vinaigrette sauce
CZARNE PIEROGI Z ŁOSOSIEM
łosoś / szalotka / puree z buraka i czerwonej porzeczki / piklowana dynia piżmowa z curry / pomidor koktajlowy / szpinak baby
PAPPARDELLE Z KREWETKAMI
makaron pappardelle/ krewetki / chorizo / mascarpone / szpinak baby / pistacje
KOTLETY Z CIECIERZYCY, KUSKUSU I BURAKA
ciecierzyca / kasza kuskus / burak / ajwar / grillowane warzywa / granat / chipsy warzywne
DESSERTS
MONOPORCJA “BIAŁA CZEKOLADA Z LIMONKĄ”
biała czekolada z limonką / żelka malinowa / sable / pistacje / coulis z czerwonych owoców / owoce sezonowe
CRAFT ICECREAM CUP
four scoops of ice cream/whipped cream/fruit
CIASTO DNIA
zapytaj kelnera o dzisiejszy specjał
KIDS MENU
PIRATE’S CHICKEN CUTLET
PIRATE’S CHICKEN CUTLET, KETCHUP AND FRENCH FRIES
CREPES
CREPES WITH SWEET COTTAGE CHEESE, JAM OR NUTELLA
CHICKEN SOUP
CHICKEN SOUP WITH NOODLES (WITHOUT PARSLEY AND CARROT)
WESOŁE ZWIERZAKI
TWO SCOOPS OF CRAFT ICE CREAM WITH WHIPPED CREAM AND FRUITS
The Cobalt Restaurant is a great place to organize special events for both children and adults.
If you want to organize a closed or less formal party, check our rooms and discover our offer HERE