a feast for the palate inspired by nature ...
TASTE OUR SPECIALTIES
GĘSINA NA ŚW. MARCINA
ŻUREK NA GĘSINIE
żurek / półgęsek / grzyby leśne / warzywa / jajko sadzone /
olej szczypiorkowy
KONFITOWANA NOGA Z GĘSI
noga z gęsi / kopytka / kapusta czerwona / żurawina /
sos borowikowy
JESIEŃ NA TALERZU – SEZONOWE MENU
KREM Z PIECZONEJ DYNI Z PIGWĄ
filet z łososia / cytrusy / pomidory koktajlowe / majonez koperkowy / śmietana / pistacje / kawior z pstrąga / pieczywo
CZARNE PIEROGI Z DYNIĄ HOKKAIDO I GRZYBAMI
dynia hokkaido / grzyby / kasztany / ser emilgrana / żurawina / topinambur
SCHABOWY Z WIEPRZOWINA RASY DUROC
schab / puree ziemniaczane / kapusta kiszona /
mus z pieczonego jabłka / masło parmezanowe
MEGA TRISTAN BURGER
wołowina 600g / sos autorski / boczek / sałaty / pomidor / ogórek / cebula / mimolette / frytki steakhouse lub frytki z batatów lub krążki cebulowe
PIZZA GÓRALSKA ZNAD MORZA
pieczarki / śmietanka / mascarpone / wędzone halloumi / mus wiśniowy z chilli
Appetizers and salads
HERRING
śledź w oleju koperkowym / placek ziemniaczany / piklowana cebula / mus chrzanowy / kawior z pstrąga
TATAR WOŁOWY
wołowina / pieczywo własnego wypieku / masło smakowe / majonez chrzanowy / smażona pieczarka / ogórek konserwowy z chilli / gorczyca / chipsy ziemniaczane
KREWETKI W SOSIE Z PIECZYWEM CZOSNKOWYM
krewetki / sos buerre blanc / pomidor koktajlowy / szczypiorek / pieczywo
66zł
SAŁATKA W 2 WARIANTACH:
z kurczakiem
z serem feta
z krewetkami w panko
mieszanka sałat / owoce i warzywa sezonowe / sos koperkowo-miętowy / orzechy makadamia / pistacje
49PLN
SOUPS
FISH SOUP
ryby morskie / krewetki / śmietanka / warzywa sezonowe / olej szczypiorkowy
SOUP OF THE DAY
a new item from the chef every day
TRISTAN PIZZA (avg. 30cm)
KULTOWE TRISTAN BURGERY
wołowina / sos autorski / boczek / sałaty / pomidor / ogórek / cebula / mimolette / frytki steakhouse lub frytki z batatów
panierowana pierś kurczaka / sos autorski / sałaty / pomidor / ogórek / cebula / frytki steakhouse lub frytki z batatów
VEGETARIAN BURGER
kotlet z brokuła, kuskusu perłowego i ciecierzycy / sos ziołowy / mozzarella / rukola / pomidor / ogórek / cebula / frytki steakhouse lub frytki z batatów
MAIN COURSE
filet z halibuta / tarta porowa / purée z buraka i czerwonej porzeczki / konfitura z ananasa i kumkwatu / chipsy ziemniaczane
FISH & CHIPS
sea fish / fries / tartar sauce / salad with vinaigrette
BEEF CHEEK
policzek wołowy / puree ziemniaczane / mus morelowy / sos musztardowo- miodowy / smażone pieczarki / piklowany burak
z curry / chipsy z marchewki
CAPTAIN’S FEAST
breaded chicken breast / fries / tartar sauce / salad with vinaigrette sauce
CZARNE PIEROGI Z ŁOSOSIEM
łosoś / szalotka / puree z buraka i czerwonej porzeczki / piklowana dynia piżmowa z curry / pomidor koktajlowy / szpinak baby
PAPPARDELLE Z KREWETKAMI
makaron pappardelle/ krewetki / chorizo / mascarpone / szpinak baby / pistacje
KOTLETY Z CIECIERZYCY, KUSKUSU I BURAKA
ciecierzyca / kasza kuskus / burak / ajwar / grillowane warzywa / granat / chipsy warzywne
DESSERTS
MONOPORCJA “BIAŁA CZEKOLADA Z LIMONKĄ”
biała czekolada z limonką / żelka malinowa / sable / pistacje / coulis z czerwonych owoców / owoce sezonowe
CRAFT ICECREAM CUP
four scoops of ice cream/whipped cream/fruit
CIASTO DNIA
zapytaj kelnera o dzisiejszy specjał
KIDS MENU
PIRATE’S CHICKEN CUTLET
PIRATE’S CHICKEN CUTLET, KETCHUP AND FRENCH FRIES
CREPES
CREPES WITH SWEET COTTAGE CHEESE, JAM OR NUTELLA
CHICKEN SOUP
CHICKEN SOUP WITH NOODLES (WITHOUT PARSLEY AND CARROT)
WESOŁE ZWIERZAKI
TWO SCOOPS OF CRAFT ICE CREAM WITH WHIPPED CREAM AND FRUITS
The Cobalt Restaurant is a great place to organize special events for both children and adults.
If you want to organize a closed or less formal party, check our rooms and discover our offer HERE