Przepis na: Wegański krem dyniowy

Przepyszny krem z dyni wg przepisu naszego Szefa kuchni. Przepis na około 8 porcji.

SKŁADNIKI:

  • 1,5 kg dynia muscat de provence
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 sztuka cebuli
  • 100 ml mleka/napoju ryżowego
  • 50 ml mleczka kokosowego
  • 50 g orzechów włoskich
  • 30 ml oliwy z wytłoczyn

PRZYGOTOWANIE:

  • Dynie obieramy i oczyszczamy z pestek.
  • Posiekany czosnek i cebulą zeszklić w garnku na oliwie z oliwek, następnie dodajemy pokrojoną i oczyszczoną dynie.
  • Dodajemy mleko ryżowe oraz kokosowe, przyprawiamy solą i pieprzem gotujemy do miękkości.
  • Wszystkie składniki miksujemy, następnie przecieramy przez sito.
  • Posypujemy prażonymi orzechami włoskimi.
 

Serwujemy gotowe danie. Smacznego!

W naszej Restauracji Kobaltowa na Gości czekają autorskie dania Szefa Kuchni Kornela Winiarskiego, który swoje menu opiera o naturalne składniki przy współpracy z lokalnymi dostawcami. Kobaltowa Restaurant Menu to idealne miejsce na organizację niezapomnianych eventów – urodziny, rocznic, wesel. Zapraszamy!

REZERWUJ ONLINE

Najkorzystniejsza cena

rezerwuj bezpośrednio przez stronę lub skontatuj się z nami

Korzystaj z rabatów

Zapytaj recepcję o rabat w przypadku długiego pobytu lub rezerwacji wielu pokoi 

animals welcome

Join our newsletter and you will receive all the most interesting offers and promotions straight to your inbox

ANY QUESTIONS?

If the website is missing an offer that would meet your expectations, please contact us. We will be pleased to prepare an offer tailored to your needs!

+48 55 26 72 600
+48 690 609 290
hotel@tristan.com.pl

Uprzejmie informujemy, że pokoje w hotelu na Boże Narodzenie zostały wyprzedane. Zachęcamy do rezerwacji pokoi w pensjonacie (ok 50m od hotelu).