Przepyszny krem z dyni wg przepisu naszego Szefa kuchni. Przepis na około 8 porcji.
SKŁADNIKI:
- 1,5 kg dynia muscat de provence
- 1 ząbek czosnku
- 1 sztuka cebuli
- 100 ml mleka/napoju ryżowego
- 50 ml mleczka kokosowego
- 50 g orzechów włoskich
- 30 ml oliwy z wytłoczyn
PRZYGOTOWANIE:
- Dynie obieramy i oczyszczamy z pestek.
- Posiekany czosnek i cebulą zeszklić w garnku na oliwie z oliwek, następnie dodajemy pokrojoną i oczyszczoną dynie.
- Dodajemy mleko ryżowe oraz kokosowe, przyprawiamy solą i pieprzem gotujemy do miękkości.
- Wszystkie składniki miksujemy, następnie przecieramy przez sito.
- Posypujemy prażonymi orzechami włoskimi.
Serwujemy gotowe danie. Smacznego!
W naszej Restauracji Kobaltowa na Gości czekają autorskie dania Szefa Kuchni Kornela Winiarskiego, który swoje menu opiera o naturalne składniki przy współpracy z lokalnymi dostawcami. Kobaltowa Restaurant Menu to idealne miejsce na organizację niezapomnianych eventów – urodziny, rocznic, wesel. Zapraszamy!