Jesień na talerzu według naszego Szefa kuchni Kornela Winiarskiego, to przede wszystkim sezonowe składniki i przepyszne nowe smaki w menu. Nie zabraknie oczywiście kultowego kremu z dyni, tym razem jednak w innej odsłonie. Tradycyjny krem dyniowy wzbogaci smak pomarańczy oraz nowych dodatków: krokieta ziemniaczanego z kozim serem z mus jabłkowy z limonką. Na drugie danie szef kuchni proponuje sycące pierogi z dynią i czerwoną soczewicą. Nie zabraknie też czegoś dla fanów naszej pizzy – nowy smak wędzony ser z musem z żurawiny. Zapraszamy do Restauracji Kobaltowa od soboty 2 października, do spróbowania naszych nowych jesiennych propozycji!
Zupa
Krem z dyni z pomarańczą
dynia / pomarańcza / krokiet ziemniaczany z kozim serem / orzechy makadamia / mus jabłkowy z limonką
– 28 pln –
Danie główne
Pierogi z dynią i czerwoną soczewicą
dynia / czerwona soczewica / curry / puree z buraka / chips z pietruszki
– 41 pln –
Pizza z wędzonym serem
pieczarka / śmietanka / wędzone halloumi / mus żurawinowy
– 37 pln –
Zapraszamy!
W naszej Restauracji Kobaltowa na Gości czekają autorskie dania Szefa Kuchni Kornela Winiarskiego, który swoje menu opiera o naturalne składniki przy współpracy z lokalnymi dostawcami. Restauracja Kobaltowa Menu to idealne miejsce na organizację niezapomnianych eventów – urodziny, rocznic, wesel. Zapraszamy!