Przepis na: Ślimaki w cieście czosnkowym

Przepis na: Ślimaki w cieście czosnkowym

Czerwony kawior ze ślimaka i mus z zielonego groszku i mięty

SKŁADNIKI:

  • 200 g zielonego groszku
  • 10 g świeżej mięty
  • 40 g masła
  • 20 ml śmietany 36%
  • 75 g mąki pszennej
  • 10 g mąki ziemniaczanej
  • 1 jajko
  • 10 g czosnku
  • 30 ślimaków
  • 5 g kawioru ze ślimaka
  • 100 g buraków
  • 250 ml oleju rzepakowego

PRZYGOTOWANIE

  • Z buraków wyciskamy sok, marynujemy w nim kawior przez 15 minut.
  • Groszek gotujemy w osolonej wodzie do miękkości, następnie do wody dodajemy miętę i zaparzamy przez ok. 15 minut.
  • Później miksujemy groszek z masłem i śmietanką. Uzyskany mus przecieramy przez drobne sito.
  • Oba rodzaje mąki mieszamy ze sobą, dodajemy jajko, czosnek, sól i pieprz, i mieszając, wlewamy wodę do uzyskania konsystencji ciasta naleśnikowego.
  • Obtaczamy w nim ślimaki.
  • Następnie smażymy je na głębokim tłuszczu.

Serwujemy gotowe danie. Smacznego!

W naszej Restauracji Kobaltowa na Gości czekają autorskie dania Szefa Kuchni Kornela Winiarskiego, który swoje menu opiera o naturalne składniki przy współpracy z lokalnymi dostawcami. Restauracja Kobaltowa Menu to idealne miejsce na organizację niezapomnianych eventów – urodziny, rocznic, wesel. Zapraszamy!

REZERWUJ ONLINE

Najkorzystniejsza cena

rezerwuj bezpośrednio przez stronę lub skontatuj się z nami

Korzystaj z rabatów

Zapytaj recepcję o rabat w przypadku długiego pobytu lub rezerwacji wielu pokoi 

zwierzęta mile widziane

Dołącz do naszego newslettera a otrzymasz wszystkie najciekawsze oferty i promocje prosto na swoją skrzynkę

MASZ JAKIEŚ PYTANIA?

Jeśli na stronie brakuje oferty, która spełniałaby Twoje oczekiwania, skontaktuj się z nami. Z przyjemnością przygotujemy ofertę na miarę Twoich potrzeb!

+48 55 26 72 600
+48 690 609 290
hotel@tristan.com.pl