Przepis na Zupę cebulową

Przepis na: Zupa cebulowa

 
SKŁADNIKI:
  • 1.2kg cebuli
  • 3 łyżki masła
  • 5 łyżek oliwy
  • 400 ml białego wytrawnego wina
  • 1,5 litr bulionu wołowego lub warzywnego
  • tymianek suszony lub świeży
  • 2 ząbki czosnku
  • bagietka lub bułka paryska
  • ser np. gruyere, comte, ementaler
  • sól i pieprz do smaku
 
PRZYGOTOWANIE:

Cebulę obrać, umyć a następnie pokroić w pióra. W garnku rozgrzać masło z oliwą, dodać cebulę i smażyć aż cebula uzyska ładny, złocisty kolor, bardzo często mieszając.

Do garnka z podsmażoną cebulą wlać białe wino i gotować aż niemal całe odparuje, następnie zalać bulionem. Doprawić solą, pieprzem oraz tymiankiem. Wszystko należy gotować na małym ogniu około 20 minut.

Kolejno rozgrzać piekarnik do około 200 stopni i włożyć pokrojone i natarte posiekanym czosnkiem bagietki. Piec je około 5-6min.

Zupę rozlać w żaroodporne naczynia, na wierzch ułożyć przygotowane wcześniej bagietki i posypać tartym serem. Tak przygotowaną zupę zapiec w piekarniku do momentu zarumienienia się sera.

 
Serwujemy gotowe danie. Smacznego!

Przepis na zupę cebulową

W naszej Restauracji Kobaltowa na Gości czekają autorskie dania Szefa Kuchni Kornela Winiarskiego, który swoje menu opiera o naturalne składniki przy współpracy z lokalnymi dostawcami. Restauracja Kobaltowa Menu to idealne miejsce na organizację niezapomnianych eventów – urodziny, rocznic, wesel. Zapraszamy!

REZERWUJ ONLINE

Najkorzystniejsza cena

rezerwuj bezpośrednio przez stronę lub skontatuj się z nami

Korzystaj z rabatów

Zapytaj recepcję o rabat w przypadku długiego pobytu lub rezerwacji wielu pokoi 

zwierzęta mile widziane

Dołącz do naszego newslettera a otrzymasz wszystkie najciekawsze oferty i promocje prosto na swoją skrzynkę

MASZ JAKIEŚ PYTANIA?

Jeśli na stronie brakuje oferty, która spełniałaby Twoje oczekiwania, skontaktuj się z nami. Z przyjemnością przygotujemy ofertę na miarę Twoich potrzeb!

+48 55 26 72 600
+48 690 609 290
hotel@tristan.com.pl
mini-majowka

od 950zł/noc /para