Przepis na: Wegański krem dyniowy

Przepyszny krem z dyni wg przepisu naszego Szefa kuchni. Przepis na około 8 porcji.

SKŁADNIKI:

  • 1,5 kg dynia muscat de provence
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 sztuka cebuli
  • 100 ml mleka/napoju ryżowego
  • 50 ml mleczka kokosowego
  • 50 g orzechów włoskich
  • 30 ml oliwy z wytłoczyn

PRZYGOTOWANIE:

  • Dynie obieramy i oczyszczamy z pestek.
  • Posiekany czosnek i cebulą zeszklić w garnku na oliwie z oliwek, następnie dodajemy pokrojoną i oczyszczoną dynie.
  • Dodajemy mleko ryżowe oraz kokosowe, przyprawiamy solą i pieprzem gotujemy do miękkości.
  • Wszystkie składniki miksujemy, następnie przecieramy przez sito.
  • Posypujemy prażonymi orzechami włoskimi.
 

Serwujemy gotowe danie. Smacznego!

Restauracja Kobaltowa znajduje się w budynku Tristan Hotel & SPA. Na Gości czekają autorskie dania Szefa Kuchni, który swoje dzieła opiera o naturalne składniki przy współpracy z lokalnymi dostawcami. Więcej o naszych propozycjach kulinarnych można przeczytać na stronie Restauracja Kobaltowa Menu – życzymy smacznego!

SPRAWDŹ NASZE PAKIETY

najkorzystniejsze ceny zyskasz zawsze rezerwując przez stronę
zapłać bezpiecznie przy pomocy karty kredytowej lub przelewu
nasza załoga jest gotowa by pomóc w razie problemów

Chcesz sprawić bliskiej osobie nieszablonowy prezent? My w tym pomożemy!

MASZ JAKIEŚ PYTANIA?

Jeśli na stronie brakuje oferty, która spełniałaby Twoje oczekiwania, skontaktuj się z nami. Z przyjemnością przygotujemy ofertę na miarę Twoich potrzeb!

+48 55 26 72 600
+48 690 609 290
hotel@tristan.com.pl

Ta strona używa COOKIES.Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej w Polityce prywatności.