Przepis na: Wegański krem dyniowy

Przepyszny krem z dyni wg przepisu naszego Szefa kuchni. Przepis na około 8 porcji.

SKŁADNIKI:

  • 1,5 kg dynia muscat de provence
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 sztuka cebuli
  • 100 ml mleka/napoju ryżowego
  • 50 ml mleczka kokosowego
  • 50 g orzechów włoskich
  • 30 ml oliwy z wytłoczyn

PRZYGOTOWANIE:

  • Dynie obieramy i oczyszczamy z pestek.
  • Posiekany czosnek i cebulą zeszklić w garnku na oliwie z oliwek, następnie dodajemy pokrojoną i oczyszczoną dynie.
  • Dodajemy mleko ryżowe oraz kokosowe, przyprawiamy solą i pieprzem gotujemy do miękkości.
  • Wszystkie składniki miksujemy, następnie przecieramy przez sito.
  • Posypujemy prażonymi orzechami włoskimi.
 

Serwujemy gotowe danie. Smacznego!

W naszej Restauracji Kobaltowa na Gości czekają autorskie dania Szefa Kuchni Kornela Winiarskiego, który swoje menu opiera o naturalne składniki przy współpracy z lokalnymi dostawcami. Restauracja Kobaltowa Menu to idealne miejsce na organizację niezapomnianych eventów – urodziny, rocznic, wesel. Zapraszamy!

REZERWUJ ONLINE

Najkorzystniejsza cena

rezerwuj bezpośrednio przez stronę lub skontatuj się z nami

Korzystaj z rabatów

Zapytaj recepcję o rabat w przypadku długiego pobytu lub rezerwacji wielu pokoi 

zwierzęta mile widziane

Dołącz do naszego newslettera a otrzymasz wszystkie najciekawsze oferty i promocje prosto na swoją skrzynkę

MASZ JAKIEŚ PYTANIA?

Jeśli na stronie brakuje oferty, która spełniałaby Twoje oczekiwania, skontaktuj się z nami. Z przyjemnością przygotujemy ofertę na miarę Twoich potrzeb!

+48 55 26 72 600
+48 690 609 290
hotel@tristan.com.pl
mini-majowka

od 950zł/noc /para