Wigilie firmowe w wyjątkowej oprawie
Wiemy jak ważne jest docenianie pracowników, szczególnie w ten wyjątkowy, świąteczny czas.
Chcemy stworzyć Państwu idealne warunki na zorganizowanie wyjątkowego spotkania z okazji świąt Bożego narodzenia.
Będzie pyszna kuchnia, serdeczna atmosfera, przytulne sale na wyłączność i inne atrakcje. Zapraszamy do kontaktu
tel: +48 690 609 271 lub + 48 722 212 272
email: marketing@tristan.com.pl
Propozycje menu wigilijnego
Menu bufetowe:
150 PLN/os. netto
- Bufet ciepły (1 zupa, 1 danie rybne, 1 danie mięsne, 1 danie wegetariańskie, 1 dodatek warzywny, 2 dodatki skrobiowe)
- Bufet zimny (4 przystawki, 1 sałatka)
- Bufet słodki (2 desery)
190 PLN/os. netto
- Bufet ciepły (2 zupy, 2 danie rybne, 1 danie mięsne, 1 danie wegetariańskie, 1 dodatek warzywny, 2 dodatki skrobiowe)
- Bufet zimny (6 przystawek, 2 sałatki)
- Bufet słodki (3 desery)
230 PLN/os. netto
- Bufet ciepły (2 zupy, 2 danie rybne, 1 danie mięsne, 1 danie wegetariańskie, 2 dodatki warzywne, 2 dodatki skrobiowe)
- Bufet zimny (8 przystawek, 4 sałatki)
- Bufet słodki (4 desery)
Dania bufet ciepły:
- Wegański bigos z boczniakami królewskimi i wędzoną śliwką
- Gołąbki z pieczonymi ziemniakami i bryndzą na musie z kiszonej kapusty
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Kotleciki z ciecierzycy, kuskusu i buraka z sosem gruszkowym
z jalapeno - Kotleciki z palonej kaszy gryczanej z pieczarkami i dynią piżmową
z sosem musztardowo-miodowym - Pierś z kurczaka kukurydzianego z szałwią i szynką parmeńską
w sosie winno maślanym - Konfitowana noga kaczki z gruszką i pomarańczą
- Schab pieczony w boczku nadziewany suszonymi morelami
- Zrazy wołowe z borowikami i wędzonym boczkiem wyrobu własnego
- Policzki wołowe w ciemnym sosie z miodem i gorczycą
- Łosoś w porach z prażonymi migdałami
- Sandacz w sosie cytrusowym
- Halibut na ratatouille z podgrzybkami
- Karp smażony na karmelizowanej cebuli z tymiankiem
- Okoń z kurkami i dynią hokkaido
Zupy:
- Zupa podgrzybkowa z dyniowymi kluskami
- Zupa borowikami ze szpinakowymi kluskami
- Krem z grzybów leśnych i pieczarek z grzankami
- Barszcz czerwony z karmelizowanymi malinami i krokietem
- Krem z pieczonych buraków z kozim serem i coulis wiśniowym
- Tradycyjna zupa rybna ze śmietanką i koperkiem
- Bisque (kremowa zupa rybna)
Wkładka warzywna:
- Gratin z buraków z kremowym szpinakiem i orzechami makadamia
- Buraki pieczone z miodem, gorczycą i ziołami prowansalskimi
- Pieczone warzywa korzeniowe z pomarańczą i rozmarynem
- Pieczarki w śmietanie z tymiankiem
- Czerwona kapusta z wiśniami i żurawiną
- Pieczona dynia hokkaido z porem i orzechami pekan
- Fasolka szparagowa pieczona w boczku
Wkładka skrobiowa:
- Purée ziemniaczane
- Pommes Anna (zapiekanka ziemniaczana)
- Ziemniaki zapiekane w śmietanie
- Risotto z dynią piżmową i wędzonym serem halloumi
- Podgrzybkowe gryczotto z pieczonym czosnkiem, jarmużem
i mascarpone - Łazanki z borowikami karmelizowaną gruszką
- Łazanki z jarmużem i kurkami
Dania bufet zimny:
- Wegański smalec z fasoli z pieczonym jabłkiem
- Tofu po grecku
- Boczniaki po kaszubsku
- Pasztet z czarnej soczewicy z orzechami makadamia i żurawiną
- Grzybowy hummus z piklowaną dynią
- Hummus z pieczonym burakiem i czarnuszką
- Pieczony batat z guacamole i granatem
- Carpaccio z buraka z kozim serem, granatem, orzechami pekan
i rukolą - Tarta porowa z kozim serem i konfiturą figową
- Wędzone halloumi z sosem żurawinowym
- Tatar ze śledzia z marynowanymi grzybami i crème fraiche
- Śledź w śmietanie z jabłkiem i cebulą
- Śledź pod pierzynką
- Currystromming (śledź w curry)
- Mini śledź na placku ziemniaczanym z piklowaną cebulą i kremem grzybowym
- Selekcja ryb wędzonych
- Kotleciki z morszczuka w occie
- Dorsz po grecku
- Halibut w cytrynowej galarecie
- Tatar z pstrąga łososiowego na brioszce z majonezem szczypiorkowym i kawiorem z pstrąga
- Łosoś marynowany w cytrusach z pomidorami koktajlowymi i pistacjami
- Selekcja pieczonych i wędzonych mięs
- Tachinnio tonnato (gotowana pierś indyka z sosem tonnato)
z kaparami, pomidorami koktajlowymi i rukolą - Rostbef wołowy z piklami i majonezem truflowym
- Rillettes z kaczki z morelą i pieczonym czosnkiem
- Półgęsek w stylu orientalnym
Sałatki:
- Sałatka z komosą ryżową, pieczonym batatem, granatem oraz prażonym sezamem
- Sałatka z serem camembert i gruszką gotowaną w białym winie
- Sałatka z grillowanym halloumi i sosem z pomarańczowym z chilli
- Sałatka z rostbefem wołowym i sosem musztardowo-miodowym
- Sałatka z kaczką i sosem żurawinowym
- Sałatka z wędzonym łososiem, pieczonym burakiem i cytrusami
- Sałatka śledziowa z ziemniakami
- Tradycyjna sałatka jarzynowa
Desery:
- Sernik królewski
- Sernik z białą czekoladą
- Szarlotka z bezą i kruszonką
- Brownie z wiśniami
- Orzechowiec
- Piernik z powidłami śliwkowymi
- Makowiec z chałwą i orzechami pekan
- Kawowa panna cotta z karmelizowanym jabłkiem i prażonymi migdałami
- Tiramisu z suszoną śliwką i cynamonem
- Piernikowe crème brûlée z konfiturą pomarańczową
- Mus chałwowy z piernikową kruszonką i owocami leśnymi
- Selekcja owoców
Zestaw II 230zł/os netto
Przystawka:
Karp wędzony, placek ziemniaczany, majonez koperkowy
Zupa:
Capuccino grzybowe, śmietanka, puder borowikowy
Danie główne:
Sandacz, kuskus perłowy z czosnkiem niedźwiedzim, mus z marchewki i pomarańczy, sos homarowy
Deser:
Piernikowy crème brulee, wiśniowe coulis
Bufet zimny:
Vol-au-vent z ricottą i łososiem
Selekcja ryb wędzonych
Dorsz po grecku
Śledź w śmietanie z jabłkiem i cebulą
Tatar ze śledzia z musztardą francuską
Tarta z burakami i kozim serem
Tradycyjna sałatka jarzynowa
Pieczywo, masło, oliwa
Sałaty, pikle
Bufet słodki:
Piernik z powidłami śliwkowymi
Jabłecznik z kruszonką
Sernik królewski
Zestaw III 270zł/os netto
Przystawka:
Tatar z łososia, majonez chrzanowy, grzyby marynowane, gorczyca
Zupa:
Zupa rybna, mleczko kokosowe, owoce morza
Danie główne:
Halibut, czarna soczewica, puree z pietruszki z wanilią, buerre blanc
Deser:
Tiramisu, suszona śliwka, cynamon
Bufet zimny:
Pstrąg w cytrynowej galarecie
Selekcja ryb wędzonych
Dorsz po grecku
Śledź w śmietanie z jabłkiem i cebulą
Tatar ze śledzia z musztardą francuską
Carpaccio z pieczonych buraków z orzechami włoskimi i kozim serem
Tarta z pieczarkami i porem
Tradycyjna sałatka jarzynowa
Kulebiak z kapustą i grzybami
Pieczywo, masło, oliwa
Sałaty, pikle
Bufet słodki:
Piernik z wiśniami
Sernik królewski
Jabłecznik z kruszonką
Kutia



