uczta dla podniebienia inspirowana naturą...
POSMAKUJ NASZYCH SPECJAŁÓW
LATO NA TALERZU – SEZONOWE MENU
ŁOSOŚ MARYNOWANY W SOLI MORSKIEJ I CYTRUSACH
filet z łososia / cytrusy / pomidory koktajlowe / majonez koperkowy / śmietana / pistacje / kawior z pstrąga / pieczywo
KREM POMIDOROWY Z MASCARPONE
pomidory / pesto pistacjowo-miętowe / konfitura z czerwonych owoców / chips parmezanowy / pieczywo z pesto
BRIOCHE W 2 WARIANTACH:
z kurczakiem teriyaki
z halibutem w tempurze
udko z kurczaka lub filet z halibuta / orientalna czerwona kapusta / sos sezamowy / marynowany ogórek / rukola / frytki steakhouse lub frytki z batatów
45zł
KOFTA JAGNIĘCA
pomidory / pesto pistacjowo-miętowe / konfitura z czerwonych owoców / chips parmezanowy / pieczywo z pesto
PIZZA Z KURKAMI I BOBEM
pesto pistacjowo-miętowe / kurki / bób / ricotta / majonez chrzanowy / rukola
PRZYSTAWKI I SAŁATY
ŚLEDŹ
śledź w oleju koperkowym / placek ziemniaczany / piklowana cebula / mus chrzanowy / kawior z pstrąga
TATAR WOŁOWY
wołowina / pieczywo własnego wypieku / masło smakowe / majonez chrzanowy / smażona pieczarka / ogórek konserwowy z chilli / gorczyca / chipsy ziemniaczane
KREWETKI W SOSIE Z PIECZYWEM CZOSNKOWYM
krewetki / sos buerre blanc / pomidor koktajlowy / szczypiorek / pieczywo
66zł
SAŁATKA W 2 WARIANTACH:
z kurczakiem
z serem feta
z krewetkami w panko
mieszanka sałat / owoce i warzywa sezonowe / sos koperkowo-miętowy / orzechy makadamia / pistacje
49zł
ZUPY
ZUPA RYBNA
ryby morskie / krewetki / śmietanka / warzywa sezonowe / olej szczypiorkowy
ZUPA DNIA
codziennie nowa pozycja od szefa kuchni
TRISTAN PIZZA (ok. 30cm)
KULTOWE TRISTAN BURGERY
wołowina / sos autorski / boczek / sałaty / pomidor / ogórek / cebula / mimolette / frytki steakhouse lub frytki z batatów
panierowana pierś kurczaka / sos autorski / sałaty / pomidor / ogórek / cebula / frytki steakhouse lub frytki z batatów
BURGER WEGETARIAŃSKI
kotlet z brokuła, kuskusu perłowego i ciecierzycy / sos ziołowy / mozzarella / rukola / pomidor / ogórek / cebula / frytki steakhouse lub frytki z batatów
DANIA GŁÓWNE
filet z halibuta / tarta porowa / purée z buraka i czerwonej porzeczki / konfitura z ananasa i kumkwatu / chipsy ziemniaczane
FISH & CHIPS
ryba morska / frytki / sos tatarski / sałatka z sosem vinaigrette
POLICZEK WOŁOWY
policzek wołowy / puree ziemniaczane / mus morelowy / sos musztardowo- miodowy / smażone pieczarki / piklowany burak
z curry / chipsy z marchewki
UCZTA KAPITANA
panierowana pierś kurczaka / frytki steakhouse / sos tatarski / sałatka z sosem vinaigrette
CZARNE PIEROGI Z ŁOSOSIEM
łosoś / szalotka / puree z buraka i czerwonej porzeczki / piklowana dynia piżmowa z curry / pomidor koktajlowy / szpinak baby
PAPPARDELLE Z KREWETKAMI
makaron pappardelle/ krewetki / chorizo / mascarpone / szpinak baby / pistacje
KOTLETY Z CIECIERZYCY, KUSKUSU I BURAKA
ciecierzyca / kasza kuskus / burak / ajwar / grillowane warzywa / granat / chipsy warzywne
DESERY
MONOPORCJA “BIAŁA CZEKOLADA Z LIMONKĄ”
biała czekolada z limonką / żelka malinowa / sable / pistacje / coulis z czerwonych owoców / owoce sezonowe
PUCHAR LODÓW RZEMIEŚLNICZYCH
cztery gałki lodów / bita śmietana / owoce
CIASTO DNIA
zapytaj kelnera o dzisiejszy specjał
DANIA DLA DZIECI
UCZTA PIRATA
panierowane polędwiczki z kurczaka z sałatką i frytkami
NALEŚNIKI
naleśniki z twarogiem / dżemem / kremem orzechowym
ROSÓŁ
rosół dziecięcy z makaronem (bez pietruszki i marchewki)
DESER LODOWY “WESOŁE ZWIERZAKI”
dwie gałki lodów, owoce sezonowe, bita śmietana
Restauracja Kobaltowa jest świetnym miejscem na zorganizowanie przyjęć okolicznościowych, zarówno dla dzieci jak i dorosłych.
Jeśli chcesz zorganizować przyjęcie zamknięte lub mniej formalne, sprawdź nasze sale i poznaj naszą ofertę TUTAJ