Z cyklu bomba witaminowa: 5 przepisów na zielone napoje i koktajle

Z cyklu “Bomba witaminowa” 

Część 1: ZIELONO MI – 5 przepisów na zielone napoje

Zachęcamy do dodania soków i koktajli ze świeżych składników do codziennej diety, jeśli zależy Ci na zdrowiu i dobrym samopoczuciu. Dostarczają one bowiem Twojemu organizmowi odpowiednią porcję potrzebnych mikroelementów oraz błonnika. Pomogą również w utrzymaniu wagi.
 

1. Zielony detoks

Koktajl detoksykujący i wzmacniający odporność. 

  • garść jarmużu
  • 5 gałązki natki pietruszki 
  • 1 jabłko
  • 2 kiwi (bez skórki)
  • pół awokado
  • sok z limonki
  • woda 

Umyj składniki pod bieżącą wodą. Możesz wykorzystać sokowirówkę lub blender. Przepuść jabłko, kiwi i jarmuż, następnie dodaj natkę pietruszki i awokado. Zmiksuj całość i uzupełni wodą. Możesz dodać kruszony lód. Wypij świeży koktajl od razu.

 

 

2. Napój superbohatera Hulka

Koktajl odżywczy wzmacniający odporność. 

  • garść jarmużu
  • pół pęczku natki pietruszki
  • 2 łodygi selera naciowego
  • 1 banan
  • 1 jabłko
  • woda

Umyj składniki pod bieżącą wodą. Wykorzystaj blender. Obierz jabłko i banana. Zmiksuj wszystkie składniki. Całość uzupełnij wodą. Możesz dodać kruszony lód. Wypij świeży koktajl od razu.

 

 

3. Sezon ogórkowy

Koktajl oczyszczający, wspomagający trawienie. 

  • 50g świeżego ogórka
  • pół jabłka
  • pół gruszki
  • pół łyżeczki spiruliny
  • woda

Umyj składniki pod bieżącą wodą (prócz spiruliny). Wykorzystaj blender. Obierz warzywa i owoce i zmiksuj wszystkie składniki. Dodaj spirulinę i miksuj ponownie. Całość uzupełnij wodą. Możesz dodać kruszony lód. Wypij świeży koktajl od razu.

 

 

4. Napój marynarza Popeye’a

Koktajl poprawiający trawienie, odżywczy, dodający energii.

  • duża garść szpinaku (około 50g)
  • garść jarmużu
  • pół jabłka
  • 1 banan
  • woda

Umyj składniki pod bieżącą wodą. Wykorzystaj blender. Obierz jabłko i banana. Zmiksuj wszystkie składniki. Całość uzupełnij wodą. Możesz dodać kruszony lód. Wypij świeży koktajl od razu.

 

 

5. Seler ratunkowy

Koktajl poprawiający funkcjonowanie wątroby, detoksykujący, moczopędny.

  • 2 łodygi selera naciowego
  • 1 świeży ogórek
  • łyżka miodu (do smaku)
  • woda

Umyj składniki pod bieżącą wodą. Wykorzystaj blender. Obierz ogórek. Zmiksuj wszystkie składniki. Dodaj miód. Całość uzupełnij wodą. Możesz dodać kruszony lód. Wypij świeży koktajl od razu.

W naszej Restauracji Kobaltowa na Gości czekają autorskie dania Szefa Kuchni Kornela Winiarskiego, który swoje menu opiera o naturalne składniki przy współpracy z lokalnymi dostawcami. Restauracja Kobaltowa Menu to idealne miejsce na organizację niezapomnianych eventów – urodziny, rocznic, wesel. Zapraszamy!

REZERWUJ ONLINE

Najkorzystniejsza cena

rezerwuj bezpośrednio przez stronę lub skontatuj się z nami

Korzystaj z rabatów

Zapytaj recepcję o rabat w przypadku długiego pobytu lub rezerwacji wielu pokoi 

zwierzęta mile widziane

Dołącz do naszego newslettera a otrzymasz wszystkie najciekawsze oferty i promocje prosto na swoją skrzynkę

MASZ JAKIEŚ PYTANIA?

Jeśli na stronie brakuje oferty, która spełniałaby Twoje oczekiwania, skontaktuj się z nami. Z przyjemnością przygotujemy ofertę na miarę Twoich potrzeb!

+48 55 26 72 600
+48 690 609 290
hotel@tristan.com.pl