Przepis na Zupę cebulową

Przepis na: Zupa cebulowa

 
SKŁADNIKI:
  • 1.2kg cebuli
  • 3 łyżki masła
  • 5 łyżek oliwy
  • 400 ml białego wytrawnego wina
  • 1,5 litr bulionu wołowego lub warzywnego
  • tymianek suszony lub świeży
  • 2 ząbki czosnku
  • bagietka lub bułka paryska
  • ser np. gruyere, comte, ementaler
  • sól i pieprz do smaku
 
PRZYGOTOWANIE:

Cebulę obrać, umyć a następnie pokroić w pióra. W garnku rozgrzać masło z oliwą, dodać cebulę i smażyć aż cebula uzyska ładny, złocisty kolor, bardzo często mieszając.

Do garnka z podsmażoną cebulą wlać białe wino i gotować aż niemal całe odparuje, następnie zalać bulionem. Doprawić solą, pieprzem oraz tymiankiem. Wszystko należy gotować na małym ogniu około 20 minut.

Kolejno rozgrzać piekarnik do około 200 stopni i włożyć pokrojone i natarte posiekanym czosnkiem bagietki. Piec je około 5-6min.

Zupę rozlać w żaroodporne naczynia, na wierzch ułożyć przygotowane wcześniej bagietki i posypać tartym serem. Tak przygotowaną zupę zapiec w piekarniku do momentu zarumienienia się sera.

 
Serwujemy gotowe danie. Smacznego!

Przepis na zupę cebulową

W naszej Restauracji Kobaltowa na Gości czekają autorskie dania Szefa Kuchni Kornela Winiarskiego, który swoje menu opiera o naturalne składniki przy współpracy z lokalnymi dostawcami. Kobaltowa Restaurant Menu to idealne miejsce na organizację niezapomnianych eventów – urodziny, rocznic, wesel. Zapraszamy!

REZERWUJ ONLINE

Najkorzystniejsza cena

rezerwuj bezpośrednio przez stronę lub skontatuj się z nami

Korzystaj z rabatów

Zapytaj recepcję o rabat w przypadku długiego pobytu lub rezerwacji wielu pokoi 

animals welcome

Join our newsletter and you will receive all the most interesting offers and promotions straight to your inbox

ANY QUESTIONS?

If the website is missing an offer that would meet your expectations, please contact us. We will be pleased to prepare an offer tailored to your needs!

+48 55 26 72 600
+48 690 609 290
hotel@tristan.com.pl
mini-majowka

od 950zł/noc /para