Przepis na Przepis na roladkę z pstrąga z piklowaną rzodkiewką i majonezem z czosnku niedźwiedziego
Sprawdź przepis naszego Szefa kuchni Kornela Winiarskiego.
Gotuj z nami!
SKŁADNIKI:
0,5kg fileta z pstrąga
1 por
listki nori
sól i pieprz do smaku
1 cytryna
koperek
Piklowana rzodkiewka
2 pęczki rzodkiewki
300ml octu ryżowego lub jabłkowego
200ml wody
150g cukru
ząbek czosnku
ziarna kolorowego pieprzu
łyżeczka soli
PRZYGOTOWANIE:
Pora myjemy, suszymy i kroimy wzdłuż na paski o szerokości 2cm, następnie go blanszujemy. Pstrąga myjemy, osuszamy, odcinamy skórę i oczyszczamy z ości. Kroimy identycznie jak pora. Pstrąga doprawiamy solą, pieprzem, sokiem, sparzoną wcześniej skórką z cytryny a także posiekanym koperkiem. Kolejno na zwilżone listki nori układamy pojedynczo kawałki pstrąga, postępujemy tak z wszystkimi kawałkami fileta. Na blacie rozwijamy folię spożywczą, rozkładamy na niej naprzemiennie kawałki fileta oraz pora tworząc piramidę, zwijamy ciasto w rulon aby uzyskać efekt tzw. cukierka. Tak zwiniętą roladkę wkładamy do garnka z wodą i gotujemy około 50-60 minut w temperaturze 55-60 stopni C.
Smacznego!
Jeśli szukasz innych przepisów na wielkanocny stół, zachęcamy do sprawdzenia również naszych zeszłorocznych przepisów zakładce kulinarnej BLOGA.
W naszej Restauracji Kobaltowa na Gości czekają autorskie dania Szefa Kuchni Kornela Winiarskiego, który swoje menu opiera o naturalne składniki przy współpracy z lokalnymi dostawcami. Kobaltowa Restaurant Menu to idealne miejsce na organizację niezapomnianych eventów – urodziny, rocznic, wesel. Zapraszamy!